
Recept
GIMLET
STRAWBERRY GIN & JUICE
Ingredienser
4 cl Hernö Old Tom Gin
6 cl Råsaft Apelsin
2 cl Jordgubbssockerlag *
2 nypor salt
Apelsinskiva
Så gör du:
Ha alla ingredienser väl kylda i shaker. Skaka väl och häll över is i ett highballglas. Garnera med en apelsinklyfta.
*Häll 5 dl vatten och 5 dl socker i en kastrull. Värm tills att sockret att löst sig helt. Låt sockerlagen svalna något och häll i 2,5 dl frysta jordgubbar. Mosa jordgubbarna i sockerlagen och låt det stå i 5 timmar. Sila av genom saftduk eller finmaskig sil. Förvara i kylskåp i förslutningsbar flaska. Håller i ca 10 dagar.




NR. 5 GIMLET
Ingredienser
4 cl Hernö Old Tom Gin
6 cl Råsaft Apelsin
2 cl Jordgubbssockerlag *
2 nypor salt
Apelsinskiva
Så gör du:
Ha alla ingredienser väl kylda i shaker. Skaka väl och häll över is i ett highballglas. Garnera med en apelsinklyfta.
*Häll 5 dl vatten och 5 dl socker i en kastrull. Värm tills att sockret att löst sig helt. Låt sockerlagen svalna något och häll i 2,5 dl frysta jordgubbar. Mosa jordgubbarna i sockerlagen och låt det stå i 5 timmar. Sila av genom saftduk eller finmaskig sil. Förvara i kylskåp i förslutningsbar flaska. Håller i ca 10 dagar.




Collins
Ingredienser
4 cl Hernö Old Tom Gin
6 cl Råsaft Apelsin
2 cl Jordgubbssockerlag *
2 nypor salt
Apelsinskiva
Så gör du:
Ha alla ingredienser väl kylda i shaker. Skaka väl och häll över is i ett highballglas. Garnera med en apelsinklyfta.
*Häll 5 dl vatten och 5 dl socker i en kastrull. Värm tills att sockret att löst sig helt. Låt sockerlagen svalna något och häll i 2,5 dl frysta jordgubbar. Mosa jordgubbarna i sockerlagen och låt det stå i 5 timmar. Sila av genom saftduk eller finmaskig sil. Förvara i kylskåp i förslutningsbar flaska. Håller i ca 10 dagar.



