Mikropresseriet
Vårt mikropresseri i Loviseberg utanför Stockholm är vårt juicehjärta. Det är här vi under flera års tid har nördat ner oss i olika presstekniker och juicemetoder för att få ut så mycket smak och nyttigheter som möjligt ur färska frukter och grönsaker.
Presseriet är en kreativ och pulserande plats där dofterna av färskpressad apelsinjuice och nyskalade morötter avlöser varandra. Eller så testar vi en ny vild receptidé eller provsmakar säsongens första spenat som precis har kommit in från en av våra odlare. Det är alltid något på gång. Precis som det ska vara.
Från råvara till Råsaft
Våra råvaror
Tvättning
Efter att råvarorna kommit fram till vårt presseri så är de redo för tvättning. Vi har utvecklat skräddarsydda tvättlinjer för våra olika frukter och grönsaker för att säkerställa att få bort jord och bakterier. Olika råvaror behöver hanteras och tvättas på olika sätt.
Pressning
Kylning & Blandning
Tappning
Tryckkammaren
Distribution
Distribution
Våra råvaror
Tvättning
Pressning
Låt juicepressningen börja! This is where it gets nerdy. Vi använder oss av tre olika kallpressningmetoder beroende på vilken råvara vi ska pressa. Under processen håller vi låg temperatur och försöker undvika att juicen utsätts för syre, på så vis behåller vi smak, färg och näring.
Kylning & Blandning
Tappning
Tryckkammaren
Detta är kanske det coolaste momentet i hela juiceprocessen. Nu åker juiceflaskorna in i en stor cylinderformad tryckkammare. Här utsätts varje juiceflaska för ett tryck på närmare 6000 bar. Processen kallas för HPP (high pressure processing). Detta gör att jäsningsprocessen i frukt- och grönsakspartiklarna hämmas och att den färskpressade juicen håller längre (45 dagar). Tekniken gör att vi kan behålla vår unika färska fräschör, smak, färg, konsistens och näring.