Mikropresseriet


Vårt mikropresseri i Loviseberg utanför Stockholm är vårt juicehjärta.  Det är här vi under flera års tid har nördat ner oss i olika presstekniker och juicemetoder för att få ut så mycket smak och nyttigheter som möjligt ur färska frukter och grönsaker.

Presseriet är en kreativ och pulserande plats där dofterna av färskpressad apelsinjuice och nyskalade morötter avlöser varandra. Eller så testar vi en ny vild receptidé eller provsmakar säsongens första spenat som precis har kommit in från en av våra odlare. Det är alltid något på gång. Precis som det ska vara.

Från råvara till Råsaft

Vi förfinar kontinuerliga metoder för att skapa bästa möjliga råa och färska juicer.

Våra råvaror

Våra råvaror är helt avgörande för smak, doft, konsistens, färg och näringsinnehåll. Därför lägger vi extra mycket tid på att hitta det absolut bästa som säsongen har att erbjuda. Vi pressar, mixar och testar tills juicen är fantastisk. Små smakskillnader tycker vi är härligt, dessa kommer med säsongen.

Tvättning

Efter att råvarorna kommit fram till vårt presseri så är de redo för tvättning. Vi har utvecklat skräddarsydda tvättlinjer för våra olika frukter och grönsaker för att säkerställa att få bort jord och bakterier. Olika råvaror behöver hanteras och tvättas på olika sätt.


Tvätta råvaror

lika råvaror behöver hanteras och tvättas på olika sätt
Vi använder tre olika kallpressningsmetoder beroende på vilken råvara vi ska pressa.

Pressning

Låt juicepressningen börja! This is where it gets nerdy. Vi använder oss av tre olika kallpressningmetoder beroende på vilken råvara vi ska pressa. Under processen håller vi låg temperatur och försöker undvika att juicen utsätts för syre, på så vis behåller vi smak, färg och näring.

Kylning & Blandning

Varje råvara pressas, kyls och fylls i separata ståltankar. I dessa tankar är temperaturen knappt 2 grader. När vi har pressat alla juicer som behövs för ett visst recept blandar vi ihop de olika råjuicerna till våra olika smakkombinationer. Under hela processen smakar vi av kontinuerligt.

Att hålla juicen kyld under hela produktionen är oerhört viktigt

De rena frukt- och grönsaksjuicerna kyls i separata kyltankar
vi den färskpressade juicen på våra flaskor och sätter etiketten på

Tappning

Dags för fyllning av flaskor! Våra PET-flaskor kommer "hopknycklade" för att spara plats vid transport (dumt att skicka luft ju!), så precis innan vi ska fylla vår juice blåser vi upp flaskorna med en robot. Den färgsprakande juicen hamnar i flaskan, får en etikett, packas i lådor och åker vidare ut till vår tryckkammare.

Tryckkammaren

Detta är kanske det coolaste momentet i hela juiceprocessen. Nu åker juiceflaskorna in i en stor cylinderformad tryckkammare. Här utsätts varje juiceflaska för ett tryck på närmare 6000 bar. Processen kallas för HPP (high pressure processing). Detta gör att jäsningsprocessen i frukt- och grönsakspartiklarna hämmas och att den färskpressade juicen håller längre (45 dagar). Tekniken gör att vi kan behålla vår unika färskhet, smak, färg, konsistens och näring.
vi den färskpressade juicen på våra flaskor och sätter etiketten på
Sista steget är att köra juicen till butiken, så att vi ser till att kylkedjan inte bryts.

Distribution

Nu är det dags för våra juicer att få åka vidare ut i butikshyllan, till caféet, till baren eller till hotellfrukosten. Under hela vägen hålls juicen riktigt kall, så att kvalitén förblir fantastisk hela vägen fram tills att någon ska dricka den.

Distribution

Sista steget innan du får njuta av Råsaft är att våra egna distributörer kör ut juicen till butiken, kafféet eller hotellet i eldrivna fordon så att vi säkerställer att kylkedjan inte bryts och att juicen hanteras på rätt sätt fram till butikshyllan. Råsaft är en färskvara och behöver därmed  förvaras i max 4 grader för att behålla alla sina naturliga egenskaper.

distribution

Sista steget är att köra juicen till butiken, så att vi ser till att kylkedjan inte bryts.
Vi förfinar kontinuerliga metoder för att skapa bästa möjliga råa och färska juicer.

Våra råvaror

Våra råvaror är helt avgörande för smak, doft, konsistens, färg och näringsinnehåll. Därför lägger vi extra mycket tid på att hitta det absolut bästa som säsongen har att erbjuda. Vi pressar, mixar och testar tills juicen är fantastisk. Små smakskillnader tycker vi är härligt, dessa kommer med säsongen.
Tvätta råvaror

Tvättning

Efter att råvarorna kommit fram till vårt presseri så är de redo för tvättning. Vi har utvecklat skräddarsydda tvättlinjer för våra olika frukter och grönsaker för att säkerställa att få bort jord och bakterier. Olika råvaror behöver hanteras och tvättas på olika sätt.
Vi använder tre olika kallpressningsmetoder beroende på vilken råvara vi ska pressa.

Pressning

Låt juicepressningen börja! This is where it gets nerdy. Vi använder oss av tre olika kallpressningmetoder beroende på vilken råvara vi ska pressa. Under processen håller vi låg temperatur och försöker undvika att juicen utsätts för syre, på så vis behåller vi smak, färg och näring.

vi den färskpressade juicen på våra flaskor och sätter etiketten på

Kylning & Blandning

Varje råvara pressas, kyls och fylls i separata ståltankar. I dessa tankar är temperaturen knappt 2 grader. När vi har pressat alla juicer som behövs för ett visst recept blandar vi ihop de olika råjuicerna till våra olika smakkombinationer. Under hela processen smakar vi av kontinuerligt.
Image

Tappning

Dags för fyllning av flaskor! Våra PET-flaskor kommer "hopknycklade" för att spara plats vid transport (dumt att skicka luft ju!), så precis innan vi ska fylla vår juice blåser vi upp flaskorna med en robot. Den färgsprakande juicen hamnar i flaskan, får en etikett, packas i lådor och åker vidare ut till vår tryckkammare. 
Sista steget är att köra juicen till butiken, så att vi ser till att kylkedjan inte bryts.

Tryckkammaren

Detta är kanske det coolaste momentet i hela juiceprocessen. Nu åker juiceflaskorna in i en stor cylinderformad tryckkammare. Här utsätts varje juiceflaska för ett tryck på närmare 6000 bar. Processen kallas för HPP (high pressure processing). Detta gör att jäsningsprocessen i frukt- och grönsakspartiklarna hämmas och att den färskpressade juicen håller längre (45 dagar). Tekniken gör att vi kan behålla vår unika färska fräschör, smak, färg, konsistens och näring.

Sista steget är att köra juicen till butiken, så att vi ser till att kylkedjan inte bryts.

Distribution

Nu är det dags för våra juicer att få åka vidare ut i butikshyllan, till caféet, till baren eller till hotellfrukosten. Under hela vägen hålls juicen riktigt kall, så att kvalitén förblir fantastisk hela vägen fram tills att någon ska dricka den.