
Recept
Låt dig inspireras! Här samlar vi några av våra favoritrecept. Allt från nyttiga smoothies till lyxiga cocktails. Testa och njut!
MOcktails
Orange matcha fizz 
Ingredienser
RÅSAFT apelsinjuice
Agavesirap
Kolsyrat vatten
Så gör du:
- Fyll ett högt glas med is
- Häll i cirka 3 dl färskpressad RÅSAFT apelsinjuice
- Tillsätt ungefär 1 dl matcha (förbered enligt anvisning)
- För en sötare smak, rör ner 1–2 teskedar agavesirap, smaka av efter egen preferens
- Toppa upp med bubbelvatten för en frisk smak
Rör om, servera direkt och njut!



Somrig Sangria



Ingredienser
RÅSAFT Äpple, Jordgubb och Mynta, Limited Edition
CitronLime
Grapefrukt
Jordgubbar
Färsk mynta
Mousserande vin / kolsyrat vatten
Så gör du:
- Fyll en stor karaff med isbitar
- Lägg i valfri kombination av färsk frukt och bär. Vi rekommenderar citron, lime, grapefrukt, jordgubbar och några kvistar färsk mynta
- Häll på RÅSAFT Limited Edition juice tills kannan är fylld till cirka två tredjedelar
- Toppa med ditt favoritbubbel. Välj mellan mousserande vin eller alkoholfritt alternativ
- Rör om och servera direkt
Tropisk smoothie
Ingredienser
3 dl RÅSAFT äpple, spenat, ananas och citron
300 g fryst mango
200 g fryst annans
2 st bananer
2-3 dl kokosmjölk
Så gör du:
- Mixa fryst mango, fryst ananas och bananer till en helt slät och krämig konsistens
- Tillsätt kokosmjölk och RÅSAFT, och mixa igen tills allt är väl blandat
- Häll smeten i en form eller burk med lock, och ställ in i frysen i minst 2 timmar, gärna över natten för bästa konsistens
- Skopa upp i ett glas eller en skål och toppa med din favoritgranola, kokosflakes och färska bär



GIMLET
STRAWBERRY GIN & JUICE
Ingredienser
4 cl Hernö Old Tom Gin
6 cl Råsaft Apelsin
2 cl Jordgubbssockerlag *
2 nypor salt
Apelsinskiva
Så gör du:
Ha alla ingredienser väl kylda i shaker. Skaka väl och häll över is i ett highballglas. Garnera med en apelsinklyfta.
*Häll 5 dl vatten och 5 dl socker i en kastrull. Värm tills att sockret att löst sig helt. Låt sockerlagen svalna något och häll i 2,5 dl frysta jordgubbar. Mosa jordgubbarna i sockerlagen och låt det stå i 5 timmar. Sila av genom saftduk eller finmaskig sil. Förvara i kylskåp i förslutningsbar flaska. Håller i ca 10 dagar.




NR. 5 GIMLET
Ingredienser
5cl Hernö Dry Gin
5cl Råsaft Nr. 5 (Äpple, Ananas, Lime, Ingefära, Mynta) cordial*
Så gör du:
Blanda ingredienserna i en isfylld shaker, skaka i ca 5–10 sekunder. Sila upp i ett väl kylt cocktailglas, garnera med en citronzest.*Blanda 700ml Råsaft 5 (äpple, ananas, lime, ingefära, mynta) med 37g citronsyra och 350g vitt socker. Rör tills socker och syra är helt upplöst. Sila genom saftduk eller finmaskig sil. Förvara i kylskåpet, håller i ca 14 dagar.




Collins
Ingredienser
5cl Hernö Old Tom Gin
3cl Citronjuice
2cl Sockerlag*
3cl Råsaft nr 6 (äpple, ananas, spenat, citron)
5cl Sodavatten
Citronzest
Så gör du:
Ha alla ingredienser väl kylda i shaker. Skaka väl och häll över is i ett highballglas. Garanera med citronzest.*Häll 5 dl vatten och 5 dl socker i en kastrull. Värm tills att sockret att löst sig hel. Förvara i kylskåp i förslutningsbar flaska. Håller ca 1 månad i kyl.



