FAQ
Vad är kallpressad juice?
Kallpressat innebär att man pressar juicen i kall temperatur, minimal syretillförsel och utan upphettning. På så vis kan vi behålla näringsämnen, smak och färg.Hur kan juicen hålla 45 dagar utan pastörisering?
Vi använder en fantastisk teknik som kallas för HPP (high pressure processing). Den hjälper oss att öka hållbarheten och bibehålla smak, färg och näringsämnen. I praktiken stoppar vi in våra juiceflaskor i en kammare fylld med vatten som har ett tryck som uppgår till mellan 4000-6000 bar.Varför separerar juicen?
Att kallpressad juice skiktar sig är helt naturligt. Det kan exempelvis bero på receptstruktur och hur mycket naturligt fruktpektin som finns i frukten. Skaka flaskan och njut!
Varifrån köper ni era frukter och grönsaker?
Vi köper alltid vår frukt och våra grönsaker där de är godast för säsongen, helst utan onödiga mellanhänder och gärna så lokalt som möjligt.Varför smakar inte juicen exakt likadant varje gång?
Råvarorna varierar med säsongen, så också smaken på juicen.
Kan man frysa juicen?
Det går toppen!Måste juicerna förvaras i kylskåp?
Ja, vår kallpressade juice behöver förvaras i kylskåp.Vad innebär det att er juice innehåller C-vitamin (askorbinsyra)?
I våra juicer som innehåller äpple tillsätts C-vitamin (askorbinsyra) för att förhindra oxidationsprocessen. Det gör att vi kan bibehålla juicens fina naturliga färg. Den C-vitamin som vi använder är framställd genom biologisk fermentering ur majs.Var kan jag köpa Råsaft?
Vi finns i butiker, på caféer och hotell runt om i Sverige. Mejla info@rasaft.se så guidar vi dig till närmaste butik!