Image

Mikropresseriet


Vårt mikropresseri i Tumba är hjärtat i skapandet av Råsaft. Presseriet är extremt unikt och har utvecklats under flera års erfarenhet av juicepressning. Vi förfinar kontinuerligt de olika stegen och metoderna som behövs för att skapa en så god obehandlad och färsk juice som möjligt. Förståelsen för hur man hanterar, pressar och blandar de olika råvarorna som går in i juicen är helt avgörande för smak, doft, konsistens, färg och näringsinnehåll. 
Faktumet att vi inte valt att behandla vår juice på något sätt har varit långt ifrån den enklaste vägen att framställa juice på men vi skulle aldrig vilja ha det på något annat sätt. Vi är riktiga juicenördar och det är vi stolta över!

Från råvara till Råsaft

Image

Våra råvaror

Skit in, skit ut! Råvarorna som vi använder i framtagningen av våra juicer är avgörande för smak, doft, konsistens, färg och näringsinnehåll så därför lägger vår inköpsavdelning mycket tid på att leta efter de bästa råvarorna för säsongen. Frukterna och grönsakernas smakegenskaper förändras beroende på när på säsongen vi köper in och pressar de. Smaken på våra juicer varierar därför lite under året och är därmed lika levande som naturen själv!

Tvättning

Efter att råvarorna kommit fram till vårt presseri i Tumba så är de redo för tvättning. Vi har utvecklat skräddarsydda tvättlinjer för våra olika frukter och grönsaker för att säkerställa att få bort jord och bakterier som annars skulle hamna i juicerna och därmed påverka smak och kvalitet. Olika råvaror behöver hanteras och tvättas på olika sätt för att inte skada de innan pressningen.

Image

Image
Image

Pressning

Låt juicepressningen börja! Vi pressar Råsaft tre gånger i veckan och använder oss av tre olika kallpressningsmetoder beroende på vilken råvara vi ska pressa. Kallpressning är en skonsam pressmetod som gör att vi får ut så mycket smak, näringsämnen och fibrer som möjligt från varje enskild råvara. Genom åren har vi samlat på oss massvis med erfarenhet som vi använt oss av för att förfina denna pressmetod.

 

Kylning och blandning

I nästa steg blandas och kyls den färskpressade juicen. De rena frukt - och grönsaksjuicerna kyls i separata kyltankar i ca. 2 grader innan de blandas till de färdiga juicerna baserat på våra unika recept. Att hålla juicen kyld under hela produktionen är extremt viktigt för att stoppa de naturliga mikroorganismerna från att föröka sig och därmed även säkerställa smaken, färger, näringsinnehållet och konsistensen av Råsaft.

Image

Image
Image

Tappning

Innan vi kan leverera den färdiga juicen till din närmaste butik så tappar vi upp den färskpressade juicen i våra flaskor och sätter rätt etikett på rätt smak. Nu är juicen äntligen klar!

 

Distribution

Sista steget innan du får njuta av Råsaft är att våra egna distributörer kör ut juicen till butiken, kafféet eller hotellet i eldrivna fordon så att vi säkerställer att kylkedjan inte bryts och att juicen hanteras på rätt sätt fram till butikshyllan. Råsaft är en färskvara och behöver därmed  förvaras i max 4 grader för att behålla alla sina naturliga egenskaper.

Image

Image
Image

Våra råvaror

Skit in, skit ut! Råvarorna som vi använder i framtagningen av våra juicer är avgörande för smak, doft, konsistens, färg och näringsinnehåll så därför lägger vår inköpsavdelning mycket tid på att leta efter de bästa råvarorna för säsongen. Frukterna och grönsakernas smakegenskaper förändras beroende på när på säsongen vi köper in och pressar de. Smaken på våra juicer varierar därför lite under året och är därmed lika levande som naturen själv!
Image

Tvättning

Efter att råvarorna kommit fram till vårt presseri i Tumba så är de redo för tvättning. Vi har utvecklat skräddarsydda tvättlinjer för våra olika frukter och grönsaker för att säkerställa att få bort jord och bakterier som annars skulle hamna i juicerna och därmed påverka smak och kvalitet. Olika råvaror behöver hanteras och tvättas på olika sätt för att inte skada de innan pressningen.
Image

Pressning

Låt juicepressningen börja! Vi pressar Råsaft tre gånger i veckan och använder oss av tre olika kallpressningsmetoder beroende på vilken råvara vi ska pressa. Kallpressning är en skonsam pressmetod som gör att vi får ut så mycket smak, näringsämnen och fibrer som möjligt från varje enskild råvara. Genom åren har vi samlat på oss massvis med erfarenhet som vi använt oss av för att förfina denna pressmetod.

 

Image

Kylning och blandning

I nästa steg blandas och kyls den färskpressade juicen. De rena frukt - och grönsaksjuicerna kyls i separata kyltankar i ca. 2 grader innan de blandas till de färdiga juicerna baserat på våra unika recept. Att hålla juicen kyld under hela produktionen är extremt viktigt för att stoppa de naturliga mikroorganismerna från att föröka sig och därmed även säkerställa smaken, färger, näringsinnehållet och konsistensen av Råsaft.
Image

Tappning

Innan vi kan leverera den färdiga juicen till din närmaste butik så tappar vi upp den färskpressade juicen i våra flaskor och sätter rätt etikett på rätt smak. Nu är juicen äntligen klar!

 

Image

Distribution

Sista steget innan du får njuta av Råsaft är att våra egna distributörer kör ut juicen till butiken, kafféet eller hotellet i eldrivna fordon så att vi säkerställer att kylkedjan inte bryts och att juicen hanteras på rätt sätt fram till butikshyllan. Råsaft är en färskvara och behöver därmed  förvaras i max 4 grader för att behålla alla sina naturliga egenskaper.