Mikropresseriet


Vårt mikropresseri i Loviseberg utanför Stockholm är vårt juicehjärta.  Det är här vi under flera års tid har nördat ner oss i olika presstekniker och juicemetoder för att få ut så mycket smak och nyttigheter som möjligt ur färska frukter och grönsaker. 

Presseriet är en kreativ och pulserande plats där dofterna av färskpressad apelsinjuice och nyskalade morötter avlöser varandra. Eller så testar vi en ny vild receptidé eller provsmakar säsongens första spenat som precis har kommit in från en av våra odlare. Det är alltid något på gång. Precis som det ska vara.

Från råvara till Råsaft

Vi förfinar kontinuerliga metoder för att skapa bästa möjliga råa och färska juicer.

Våra råvaror

Våra råvaror är helt avgörande för smak, doft, konsistens, färg och näringsinnehåll. Därför lägger vi extra mycket tid på att hitta det absolut bästa som säsongen har att erbjuda. Vi pressar, mixar och testar tills juicen är fantastisk. Små smakskillnader tycker vi är härligt, dessa kommer med säsongen.

Tvättning

Efter att råvarorna kommit fram till vårt presseri i Tumba så är de redo för tvättning. Vi har utvecklat skräddarsydda tvättlinjer för våra olika frukter och grönsaker för att säkerställa att få bort jord och bakterier som annars skulle hamna i juicerna och därmed påverka smak och kvalitet. Olika råvaror behöver hanteras och tvättas på olika sätt för att inte skada de innan pressningen.


Tvätta råvaror

lika råvaror behöver hanteras och tvättas på olika sätt
Vi använder tre olika kallpressningsmetoder beroende på vilken råvara vi ska pressa.

Pressning

Låt juicepressningen börja! Vi pressar Råsaft tre gånger i veckan och använder oss av tre olika kallpressningsmetoder beroende på vilken råvara vi ska pressa. Kallpressning är en skonsam pressmetod som gör att vi får ut så mycket smak, näringsämnen och fibrer som möjligt från varje enskild råvara. Genom åren har vi samlat på oss massvis med erfarenhet som vi använt oss av för att förfina denna pressmetod.

 

Kylning och blandning

I nästa steg blandas och kyls den färskpressade juicen. De rena frukt - och grönsaksjuicerna kyls i separata kyltankar i ca. 2 grader innan de blandas till de färdiga juicerna baserat på våra unika recept. Att hålla juicen kyld under hela produktionen är extremt viktigt för att stoppa de naturliga mikroorganismerna från att föröka sig och därmed även säkerställa smaken, färger, näringsinnehållet och konsistensen av Råsaft.

Att hålla juicen kyld under hela produktionen är oerhört viktigt

De rena frukt- och grönsaksjuicerna kyls i separata kyltankar
vi den färskpressade juicen på våra flaskor och sätter etiketten på

Tappning

Innan vi kan leverera den färdiga juicen till din närmaste butik så tappar vi upp den färskpressade juicen i våra flaskor och sätter rätt etikett på rätt smak. Nu är juicen äntligen klar!

 

Distribution

Sista steget innan du får njuta av Råsaft är att våra egna distributörer kör ut juicen till butiken, kafféet eller hotellet i eldrivna fordon så att vi säkerställer att kylkedjan inte bryts och att juicen hanteras på rätt sätt fram till butikshyllan. Råsaft är en färskvara och behöver därmed  förvaras i max 4 grader för att behålla alla sina naturliga egenskaper.

distribution

Sista steget är att köra juicen till butiken, så att vi ser till att kylkedjan inte bryts.
Vi förfinar kontinuerliga metoder för att skapa bästa möjliga råa och färska juicer.

Våra råvaror

Skit in, skit ut! Råvarorna som vi använder i framtagningen av våra juicer är avgörande för smak, doft, konsistens, färg och näringsinnehåll så därför lägger vår inköpsavdelning mycket tid på att leta efter de bästa råvarorna för säsongen. Frukterna och grönsakernas smakegenskaper förändras beroende på när på säsongen vi köper in och pressar de. Smaken på våra juicer varierar därför lite under året och är därmed lika levande som naturen själv!
Tvätta råvaror

Tvättning

Efter att råvarorna kommit fram till vårt presseri i Tumba så är de redo för tvättning. Vi har utvecklat skräddarsydda tvättlinjer för våra olika frukter och grönsaker för att säkerställa att få bort jord och bakterier som annars skulle hamna i juicerna och därmed påverka smak och kvalitet. Olika råvaror behöver hanteras och tvättas på olika sätt för att inte skada de innan pressningen.
Vi använder tre olika kallpressningsmetoder beroende på vilken råvara vi ska pressa.

Pressning

Låt juicepressningen börja! Vi pressar Råsaft tre gånger i veckan och använder oss av tre olika kallpressningsmetoder beroende på vilken råvara vi ska pressa. Kallpressning är en skonsam pressmetod som gör att vi får ut så mycket smak, näringsämnen och fibrer som möjligt från varje enskild råvara. Genom åren har vi samlat på oss massvis med erfarenhet som vi använt oss av för att förfina denna pressmetod.

 

vi den färskpressade juicen på våra flaskor och sätter etiketten på

Kylning och blandning

I nästa steg blandas och kyls den färskpressade juicen. De rena frukt - och grönsaksjuicerna kyls i separata kyltankar i ca. 2 grader innan de blandas till de färdiga juicerna baserat på våra unika recept. Att hålla juicen kyld under hela produktionen är extremt viktigt för att stoppa de naturliga mikroorganismerna från att föröka sig och därmed även säkerställa smaken, färger, näringsinnehållet och konsistensen av Råsaft.
Image

Tappning

Innan vi kan leverera den färdiga juicen till din närmaste butik så tappar vi upp den färskpressade juicen i våra flaskor och sätter rätt etikett på rätt smak. Nu är juicen äntligen klar!

 

Sista steget är att köra juicen till butiken, så att vi ser till att kylkedjan inte bryts.

Distribution

Sista steget innan du får njuta av Råsaft är att våra egna distributörer kör ut juicen till butiken, kafféet eller hotellet i eldrivna fordon så att vi säkerställer att kylkedjan inte bryts och att juicen hanteras på rätt sätt fram till butikshyllan. Råsaft är en färskvara och behöver därmed  förvaras i max 4 grader för att behålla alla sina naturliga egenskaper.